Visame pasaulyje geriausi virėjai savo restoranuose siūlo ir vegetarišką valgiaraštį. Net ir prisiekę mėsos mėgėjai tai vertina.
Gurmanai liko nustebinti, kai Denis Cotter iš "Café Paradiso" 2010 metais, Korke, Airijoje buvo išrinktas "Metų virėju", nes Cotter vadovauja geriausiam vegetariškam restoranui Airijoje. Nepaisant keleto išimčių, tokių kaip Tal Ronnen ("Le Cordon Bleu", Sent Luisas), Alain Passard ("L’Arpège", Paryžius), Pietro Leemann ("Joia", Milanas), Christian Wrenkh ("Wiener Kochsalon", Viena) ir Rolf Hiltl ("Hiltl", Ciurichas), vegetariška virtuvė retai kada gauna aukščiausius įvertinimus.
Šiuo metu tai keičiasi. Amerikos virėjas – žvaigždė Thomas Keller ("The French Laundry", Yountville, Kalifornija ir "Per Se" Niujorkas), Jean-Georges Vongerichten ( "Jean Georges" Niujorkas), Eric Ripert ("Le Bernardin" Niujorkas) ir Charlie Trotter (buvęs "Charlie Trotter’s" Čikagoje), kurie prieš kiek laiko skelbė receptus vegetariškų valgių knygoje ("Great Chefs Cook Vegan", Gibbs Smith Pub), įkvėpė daugelį kolegių ir kolegų. JAV šefus Carla Hall, Michael Chiarello, Hubert Keller, Radhika Desai, Paul Qui, Kenny Gilbert ir Hector Santiago 2012 metų balandį internetinė platforma "The Opinioness of the World" už vegetariškus valgius apdovanojo kaip septynis geriausius.
Gabriele Kurz savo užsieniečius svečius "Magnolia" restorane penkių žvaigždučių viešbutyje "Madinat Jumeirah" Dubajuje vaišina aukščiausio lygio vegetariškais patiekalais. Ir Michael Hoffmann iš Berlyno žvaigždžių restorano "Margaux" patiekia modernų, šešių dalių "Daržovių valgiaraštį", kuriame esančios daržovės yra iš jo paties sodo Brandenburge. Vokietijos TV virėjas Christian Henze viską apibendrino: "Žvaigždžių maisto gamyboje vegetariški valgiai ilgai buvo šešėlyje. Šiuo metu tai sparčiai keičiasi, nes vis daugiau kolegų atranda gausybę išradingų galimybių ir didelį malonumą, kurį teikia vegetariška virtuvė. Daugelis geriausių restoranų šiandien gali pasiūlyti įmantrius vegetariškus valgius ar net ištisus valgiaraščius."