Džinas vėl populiarus – tiek grynas, tiek darant kokteilius. Šio pasaulinio susižavėjimo priežastis yra daugybė naujų džino rūšių, kurie kutena gomurius neįprastais žolelių mišiniais.
Iš daugybės naujų džino rūšių, kurios atsirado paskutiniaisiais metais, labiausiai nuo tradicinio džino, kuris vadinosi jeneveras ir buvo gaminamas iš grūdų ir kadagio uogų dar septynioliktajame amžiuje Nyderlanduose, nutolo "G’Vine Floraison" nuo prancūziškojo konjako. Gaminant "G’Vine Floraison", pirmiausia vynas distiliuojamas keturis kartus, tada pridedami taip pat distiliuoti vynuogių žiedai ("Floraison"), kadagio uogos, imbiero šaknis, saldymedis, kardamonas, kininis cinamonas, kalendra, limetos, muskatas ir indonezietiškas Kubebos pipiras ir dar kartą distiliuojama. Gaunamas labai švelnus džinas su žymiomis gėlių ir subtiliomis prieskonių natomis.
Beveik visų naujų džinų sudėtyje yra daugybė (dažnai slepiamų) prieskonių, žolelių, citrusinių vaisių, riešutų ir žiedų. Gabrielis Boudieras prancūziškajame Dižone savąjį distiliatą skanina kadagio uogomis, citrinų ir apelsinų žievelėmis, kalendra, šventagaršve, našlaičių šaknimi bei pankoliu, spalvai išgauti prideda šafrano ir vadina jį šafrano džinu ("Saffron Gin"). Amerikietis Guy Rehorstas savajam "Rehorst Premium Milwaukee Gin" naudoja saldų baziliką ir Viskonsino ženšenį, o austriškasis "Blue Gin" yra iš 27 prieskonių iš vienuolikos šalių. Gamintojų išradingumas pasirenkant prieskonius akivaizdžiai neturi jokių ribų.
Kartu su daug prieskonių, kitas naujojo džino požymis yra laikymas statinėse: Tadas Seestedtas iš "Ransom Wines & Spirits", esančio Šeridane, Oregono valstijoje, savąjį "Old Tom Gin" laiko ąžuolo statinėse, kuriose anksčiau buvo brandinamas "Chardonnay" ir "Pinot noir" vynas. Jo kolega Paulas Hletko iš Evanstono, Ilinojaus valstijos, savo "FEW Barrel-aged Gin" saugo buvusiose burbono-viskio statinėse iš amerikietiškojo ąžuolo, kaip ir Dave Rigo ir Gregas Lehmanas (buvęs profesionalus tinklinio žaidėjas iš Šveicarijos) iš "Watershed Distillery" Ohajo valstijos, Kolambuso miesto savo "Bourbon Barrel Gin". Kitos gamyklos naudoja "Sherry" arba "Madeira" statines. Mediena džinui suteikia papildomą aromatą ir struktūrinę jėgą.