Tai žmogus, gyvenęs keletą gyvenimų: jis buvo muzikas ir vaizdo menininkas, profesionalus pokerio ir golfo žaidėjas. Šiandien Dieter Meier Argentinoje augina šimtą "Polo" žaidimui skirtų žirgų, yra didžiulio žemės ploto savininkas, užsiima ekologišku galvijų auginimu, turi avių fermą, augina ekologišką soją, sėmenis ir kukurūzus, o taip pat yra ekologinio vynuogyno savininkas.
Ciūriche veikia jo restoranas "Bärengasse" ir gurmaniškų prekių parduotuvėlė, kurioje parduodami jo paties pagaminti ir Argentinos vynuogyno vardu pavadinti produktai: "Ojo de Agua" (Vandens akys).
"Kai tik ką nors pradedu daryti tobulai, privalau užsiimti kažkuo kitu". Meier save mato kaip alpinistą: trokštantį pakilti į nepažįstamas viršūnes ir sužinoti šį tą naujo apie save patį. "Esu idealistas, kol dar galiu sau tai leisti. Ir įsidėmėkite, idealistas manyje neprieštarauja realistams".
Turėdamas viziją suderinti enologiją ir ekologiją, gerbti gamtą ir auginti derlių argentinietiškame Mendozos regione, Alto Agrelo iš Malbec ir Cabernet-Sauvignon vynuogių jis gamina išskirtinių savybių vyną. "Malonumas dirbti" – taip skamba jo šūkis. Nes mėgautis gali tik tuo, ką supranti ir pažįsti. Tai tinka ir Bethoveno styginių kvartetui, ir vynui, turinčiam vynuogių, vaisių ir šiek tiek medžio skonio.
Alto Agrelo yra geriausia vieta vynuogynams visoje Mendozoje. Daugelis didžiųjų gamintojų įsigyja vynuoges iš šio regiono arba net yra čia įsikūrę. Sausa, smėlinga ir akmenuota žemė yra labai turtinga mineralų, dėl milijonus metų pro čia tekėjusio Andų ledynų vandens nuosėdų.
Tirpstančiu vandeniu taip pat maitinamos vietinės upės ir ežerai, kurių vandeniu augintojai laisto vynuogynus. Be laistymo šiose dulkėtose vietovėse, vargu, ar kas užaugtų. Tik atsargiai po lašelį pastoviai tiekiama drėgmė užtikrina nuolatinę vynuogių kokybę.
Šiuo metu Vokietijoje galima įsigyti tris 2009 metų gamybos Dieter Meier ekologiškus raudonuosius vynus: "Puro Corte", "Puro Corte d’Oro" ir "Puro Malbec".