Šių Japonijos galvijų mėsa – brangiausia pasaulyje. Kokybiška marmurinė liesa mėsa yra itin geidžiamas delikatesas.
Jeigu kada teks paragauti šios nepaprastai švelnios ir aromatingos mėsos, liksite sužavėti – ji maloniai tirpsta burnoje ir palieka švelniai pikantišką, jokiai kitai mėsai nebūdingą poskonį. Kodėl japoniška jautiena (būtent tokia yra žodžio Wagyu reikšmė) pasižymi išskirtiniu skoniu? Palyginti su kitų veislių galvijais (pvz., Angus), Wagyu būdingas stambus ir galingas sudėjimas. Šių galvijų mėsoje mažai cholesterolio ir gausu maistinių medžiagų. Galvijai negauna dirbtinių augimo hormonų ir nėra profilaktiškai šeriami antibiotikais. Ilgus šimtmečius šios veislės galvijai auginti kinkymui, todėl retai kryžminti su kitomis veislėmis. Wagyu mėsą vartoti Japonijoje draudė budizmo taisyklės. Tik 1868 m. šalyje atsirado raumeningesnių galvijų paklausa. Veislės – japoniniai juodieji (Kuroge Wagyu), japoniniai trumparagiai (Tankaku Wagyu) ir japoniniai rudieji (Akage Wagyu). Daugiausiai auginama japoninių juodųjų.
Wagyu mėsos kilmės vieta Kobė (Japonija) nurodoma tik tuomet, kai galvijas ten gimsta, yra užauginamas, nupenimas ir paskerdžiamas. Kobėje, Japonijoje, pagaminama mažiau negu 0,5 % Wagyu jautienos. XX a. dešimtojo dešimtmečio viduryje Wagyu galvijai buvo eksportuojami į JAV moksliniams tyrimams. Šiuo metu JAV ir Kanadoje jų auginama nemažai. Wagyu jautieną, gyvulius, embrionus ir sėklą eksportuoti į Europą buvo leista 2014 m. Todėl šiuo metu senajame žemyne Wagyu ūkių nėra daug – nors ateityje jų skaičius neabejotinai augs. 2017 m. apie 140 Vokietijos veisėjų ir ūkininkų susibūrė į Wagyu asociaciją.