Salotos su kavos užpilu, espreso ir čiobrelių makaronai, želė iš kavos su jautienos sultiniu, ossobuco veršiena aštriame kavos padaže... Iš pirmo žvilgsnio atrodo neįprasta, tačiau naujieji receptai suteikia harmoningų kvapų ir skonių potyrių. Kavos milteliai arba espresas naudojami visai kitaip – ne gėrimams ar desertams, kaip esame įpratę. Skonio patiekalams suteikia karčios kavos pupelės. Galima rinktis iš neįtikėtinos kvapų gausos. Sakoma, kad jų yra nuo 800 iki 1 200 rūšių. Kavos kvapai atskleidžiami skrudinant. Kartais pupelės įgauna pipirų, dūmų, šokolado, žolelių arba riešutų natų, o kartais jose išryškėja vanilės, gvazdikėlių ar karamelės užuominų, suteikiančių ypatingo prieskonio jūsų patiekalui.